BedrijfsUitje.nl - Succesvolle uitjes, slim geregeld

10 tips organiseren van een bedrijfsuitje

1. Bepaal doel
Wat is het doel, alleen plezier? Of wil je het uitje combineren met een training, kick off/vergadering, relatie-event? Zijn partners en kinderen van je collega's ook welkom?

2. Heb je leuke uitjes gevonden, zet deze bij je favorieten en vraag in één keer info op. Wij adviseren een offerte aan te vragen bij twee a drie uitjes voor een zo groot mogelijke kans op beschikbaarheid op de door jouw gewenste datum.
 
3. Boek de diverse onderdelen van je programma
Kijk of het programma volledig is, wil je eerder of later beginnen? Extra catering? Maak een duidelijke afspraak, neem de algemene voorwaarden door en bevestig de afspraken bij voorkeur schriftelijk.
 
4. Regel vervoer
Hoe gaat iedereen naar het bedrijfsuitje? Eigen auto? Carpoolen? Trein of bus? Inventariseer en kijk of je iets kunt combineren. Wil je van een bus gebruik maken vraag dan een busofferte aan via Bedrijfsuitje.nl
 
5. Deelnemers uitnodigen
Dit is vaak het leukste onderdeel van een bedrijfsuitje organiseren. Hoe krijg je iedereen enthousiast voor het programma? Maak een fraaie uitnodiging, mail deze en hang 'm aan de wand. Ga vervolgens efficient te werk met je deelnemers administratie zoals het verwerken van de inschrijvingen, wie rijdt met wie mee, dieetwensen, doorgeven van wijzigingen in het programma, extra aan- of afmeldingen, mobiele nummers van de deelnemers etc.
 
6. Zorg voor up-to-date info
Neem een paar dagen vooraf nog even contact op met de uitjes-aanbieder voor de laatste wijzigingen t.a.v. aantal deelnemers, dieetwensen, programma voorkeuren etc.
 
7. Stuur een dag van tevoren een email of sms
Mail, whatsapp of sms de deelnemers een dag vooraf. Behalve dat je zo nog essentiële zaken kan melden krijgt iedereen zo vaak nog meer zin in het uitje. Geef je mobiele nummer door als men je lastminute nog iets wil doorgeven.
 
8. Tijdens je bedrijfsuitje
Maak duidelijk bij wie men moet zijn voor eventuele vragen en zorg ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Maak foto's of een filmpje. En belangrijk: spreek personen erop aan als zij onverantwoord met bepaalde zaken omgaan en verbind hier consequenties aan.
 
9. Evalueer
Pfff, alles zit er op, althans bijna. Mail na afloop een korte enquete* en informeer naar tevredenheid en tips. Wellicht ook een goede gelegenheid foto's te uploaden en te delen. En geef je recensie over het uitje door op Bedrijfsuitje.nl zodat andere bedrijven dit ook bij hun keuze kunnen betrekken. Mocht zich een klacht voordoen over het uitje, meld dit ook aan Bedrijfsuitje.nl
Zo blijven wij de beste uitjes presenteren.
 
10. Volgend uitje?
Volgend jaar of wellicht eerder een bedrijfsuitje? Als het organiseren je goed bevalt kun je ook eens denken aan 'tussendoor' uitjes of een uitje in combinatie met een vrijdagmiddagborrel. Op Bedrijfsuitje.nl tref je 101 uitjes, keus volop!
 
 * Voorbeeldvragen voor de enquete:
1. Wat vond je van:
 a. De activiteiten?
 b. De begeleiding
 c. De catering
 d. Het vervoer van en naar het uitje
 e. De organisatie vanuit het bedrijf
2. Zou je vaker een bedrijfsuitje willen hebben?
3. Eventuele ideeën voor een volgend uitje?
4.. Heb je nog tips aan de organisatie?

Voor een optimale gebruikservaring maken wij gebruik van cookies, OK?

Uitje toegevoegd aan de selectie!
Bekijk hier je volledige selectie
Suggesties